Winstwaarschuwing TMG

Foto ANP

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft gisteren na beurs een winstwaarschuwing gegeven. TMG, uitgever van dagblad De Telegraaf, gratis krant Metro en regionale kranten in Noord- en Zuid-Holland, verwacht dit jaar af te sluiten met een negatief resultaat. De inkomsten uit abonnementen, losse verkoop en reclame vallen tegen. Bovendien schrijft TMG af op met name Sky Radio Group (onder andere Radio Veronica). Om de resultaten te verbeteren gaat TMG in 2015 fors reorganiseren. TMG wil zich concentreren op zijn grote merken, zoals De Telegraaf, De Financiële Telegraaf, Telesport, Metro en de regiokranten. „Digitale initiatieven die niet tot de hoofdmerken behoren en de drukkerijen zullen geen deel meer uitmaken van het kernbedrijf”, aldus de directie. Het aandeel TMG dat in oktober vorig jaar nog bijna 15 euro noteerde, stond aan het eind van deze ochtend op 5,40 euro. (NRC)