Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Kijken: de vieze man en zijn bonbon op YouTube-kanaal Van Kooten & De Bie

Kent u hem nog, de Vieze Man met zijn bonbonnetje? Vanaf nu is deze sketch – samen met honderden andere – te zien op het eigen YouTube-kanaal van Van Kooten en De Bie.

2011-10-06 17:09:59 AMSTERDAM - Kees van Kooten en Wim de Bie donderdag tijdens de najaarspresentatie van de VPRO en HUMAN. Vanaf zondag 15 januari blikt het duo met Coen Verbraak terug op hun Keek op de week en het Simplistisch verbond. ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN
2011-10-06 17:09:59 AMSTERDAM - Kees van Kooten en Wim de Bie donderdag tijdens de najaarspresentatie van de VPRO en HUMAN. Vanaf zondag 15 januari blikt het duo met Coen Verbraak terug op hun Keek op de week en het Simplistisch verbond. ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN

Wo ist der Bahnhof met de gebroeders Gé en Arie Temmes, de Positivoos met hun politiek incorrecte liedjes en natuurlijk de Vieze Man met zijn bonbonnetje: het zijn stuk voor stuk klassiekers van Van Kooten & De Bie. Goed nieuws voor de fans van het komische duo, want de twee zijn een eigen YouTube-kanaal gestart.

Het ‘Koot&Bie-kanaal’ is “actueler, kritischer en leuker dan ooit”, zeggen de twee zelf op de YouTubepagina. Er zijn nu al tientallen sketches te zien en dat worden er de komende weken alleen maar meer. Alle 112 afleveringen van Keek op de Week worden ook geplaatst. Keek op de Week was een programma waarin de typetjes van Van Kooten en De Bie actualiteiten doornamen.

Van Kooten en de Bie zeggen zelf dat ze “orde op zaken willen stellen” omdat veel materiaal wat van hen op internet staat, van onduidelijke afkomst en slechte kwaliteit is. Het resultaat: het Koot&Bie-kanaal, “het digitale museum van het overloze oeuvre van twee land- en tijdgenoten”.