Fusie theaterbedrijven Joop van den Ende en Albert Verlinde

Joop van den Ende bij Stage Entertainment, zijn bedrijf. Foto ANP

De theaterondernemingen van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan fuseren. Dat gebeurt per 1 januari, zeiden de twee vandaag in Amsterdam. Door te fuseren hopen ze “extra slagkracht” te krijgen op de Nederlandse musicalmarkt.

Stage Entertainment Nederland

Stage Entertainment International, de theateronderneming van Van den Ende, neemt alle aandelen over van het bedrijf van Albert Verlinde. Verlinde wordt per 1 maart 2015 directeur van het bedrijf. De bedrijven gaan samen verder onder de naam Stage Entertainment Nederland.

Twitter avatar StageEntNL Stage Entertainment Albert Verlinde wordt per 1 maart algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland. Tanja Dik wordt International Venue Director. 2/2

Toelichting

De toelichting van de twee luidt als volgt:

Het samenvoegen van beide bedrijven op de Nederlandse markt levert een bundeling van krachten en expertise op, met Joop van den Ende als eigenaar van het internationale theaterbedrijf en Albert Verlinde als het gezicht van de Nederlandse tak van Stage Entertainment.

Joop van den Ende Theaterproducties is marktleider op musicalgebied, met name in het Circustheater te Scheveningen en het Beatrix Theater te Utrecht. Albert Verlinde is succesvol op het gebied van reizende theaterproducties.

Verlinde:

Met de overstap naar Stage Entertainment ontstaan interessante nieuwe creatieve mogelijkheden, grote kansen en krijg ik verantwoordelijkheden waar ik met veel plezier naar uitkijk.

Van den Ende:

Concurrentie is een gezond ondernemersprincipe. Toch moet je als ondernemer altijd verder durven kijken, kansen blijven inschatten en bepalen wanneer samenwerking, fusie of overname gewenst kan zijn om de eigen onderneming verder te brengen.

    • Fleur Willemsen