Makers protesteren bij première ‘Selma’ in New York

De makers van Selma, een voor de Oscars getipte biopic over Martin Luther King, gingen bij de New Yorkse première van hun film gekleed in een T-shirt met daarop de tekst ‘I can’t breathe’.

Daarmee protesteren ze tegen de beslissing om de politieagenten niet te vervolgen die op 17 juli van dit jaar in New York Eric Garner arresteerden. De zwarte inwoner van New York gaf nadat een politieagent zijn keel dichtkneep elf keer vergeefs aan dat hij geen lucht meer kreeg. Daarna raakte hij bewusteloos en overleed. In Amerika ontstond grote woede na de beslissing op 3 december om de betrokken politieagenten niet te vervolgen. Selma is vier keer genomineerd bij de Golden Globes. Regisseur Ava DuVernay is de eerste zwarte vrouw die is genomineerd voor beste regie.