De Amerikaanse ongelijkheidskloof

None

„Er bestaat een diepgeworteld wantrouwen tussen de politie en niet-blanke gemeenschappen in ons land,” zei Barack Obama op 24 november. De Amerikaanse president sprak deze woorden nadat een volksjury had besloten de politieagent die afgelopen zomer de achttienjarige Michael Brown doodschoot niet te vervolgen. TalkAboutTheTalk van burgerrechtengroep The Brotherhood wil kijkers een inzicht geven in die ongelijkheidskloof. De video laat zien hoe niet-blanke ouders hun kinderen met ‘het gesprek’ voorbereiden op confrontaties met de politie. „Houd je handen altijd in het zicht van de agent”, zegt een moeder haar zoon. Wanneer aan het einde een blanke ouder zijn zoon plezier wenst voor een avond uit, wordt het verschil duidelijk. Moet dat niet afgelopen zijn, vraagt de video de kijker. nrch.nl/3xaj

    • Hans Klis