Zwarte zwaan Roubini

None

Nouriel Roubini ziet zwarte zwanen waar anderen alleen maar witte zien. De econoom voorspelde de financiële crisis in 2008 en de Amerikaanse huizenbubbel die er aan vooraf ging. De door zijn collega’s liefkozend genoemde ‘Doctor Doom’ maakt zich momenteel zorgen om de stagnerende economische groei van China, de dalende olieprijzen en of hij tijdens zijn zakenreizen kan borrelen met vrouwelijk schoon. Dat laatste maakte hij per ongeluk publiekelijk bekend toen Roubini in plaats van een privébericht naar een vriend een tweet verstuurde op zijn account @nouriel. Het verklaart de vele foto’s waarin de Libanese hoogleraar economie omringd is met mooie vrouwen. Een zwarte zwaan in het privéleven van de flamboyante Roubini. Verder is zijn tijdlijn vooral een bron van informatie over de mogelijke calamiteiten van 2015 en 2016 zoals valuta-oorlogen en vastgoedbubbels. Dat levert interessant leesvoer op voor financiële experts, de leek en doemdenkers.