Word dj met een app

None

Apps waarmee gebruikers elektronische dansnummers kunnen maken die klinken als de muziek van dj’s als Armin van Buuren, Tiësto, David Guetta of Afrojack zijn niet nieuw. Op het eerste oog voegt Auxy dan ook niets toe aan het bekende assortiment aan muziekapplicaties voor tablets of smartphones. Het minimalistische design en het gemak waarmee muziek gemaakt kan worden met de Zweedse app verbaast echter, op een zeer positieve manier. Auxy laat het statische spreadsheet-achtige uiterlijk dat amateurmuzikanten gewend zijn van dit soort programma’s ver achter zich. De gebruiker kan intuïtief draaien en schuiven aan noten en muziekbalken in zijn of haar compositie. Al moet er zeker een paar uurtjes geoefend worden om alle functies onder de knie te krijgen. De muziekmaker maakt van de gebruiker geen volwaardige dj, maar volgens The Guardian kan het zeker enthousiastelingen zo ver krijgen om eens platen door elkaar te mixen op een draaitafel.