Erdogan laakt EU-kritiek op arrestatiegolf journalisten

None

De Turkse president Erdogan heeft hard uitgehaald naar de Europese Unie wegens kritiek op de arrestatie van journalisten afgelopen weekend. „De EU moet zich met haar eigen zaken bemoeien”, zei hij. Zeker 24 journalisten, politiemensen en scenarioschrijvers die nauwe banden hebben met de invloedrijke geestelijke Fethullah Gülen werden zondag opgepakt. Erdogan is verwikkeld in een machtsstrijd met de beweging van Gülen, die volgens de president een staat binnen de staat vormt. Europese leiders noemden de arrestaties onverenigbaar met de persvrijheid en andere ‘Europese waarden’. Erdogan noemt de arrestaties een noodzakelijke reactie op „smerige operaties” om de Turkse staat te ondermijnen. „We geven er niets om wat de EU zegt, of ze ons nou als lid accepteert of niet.”