Tunnelvisie

None

Onder de straten van Londen is het grootste verkeersproject sinds de Tweede Wereldoorlog in volle gang. Zo’n tienduizend arbeiders van Crossrail legden daar tot nu toe 37 kilometer tunnel aan. Om te vieren dat het bedrijf bijna 90 procent van de tunnels heeft afgegraven en 60 procent van het gehele project heeft voltooid, publiceerde het tientallen indrukwekkende foto’s van de werkzaamheden. Die beelden laten zien hoe groots het bouwproject onder de stad is. Binnenkort zal begonnen worden met het aanbrengen van rails in de tunnels en het opbouwen van tien nieuwe metrostations in het centrum en het zuidoostelijke deel van Londen. Als de nieuwe sporen in 2018 in gebruik genomen worden, moet dat volgens Crossrail reistijden verkorten, de spoorcapaciteit met 10 procent doen toenemen en 1,5 miljoen mensen dichter bij het centrum Londen brengen. Hopelijk krijgen Londenaars en de wereld voor die tijd nog een nieuwe glimp van het indrukwekkende project.