Taibbi is terug

Niet veel journalisten komen er mee weg om mensen of organisaties in hun producties uit te schelden. Matt Taibbi wel, hij komt zelfs met meer weg. In een Rolling Stone-artikel over de financiële crisis in 2009 noemde de Amerikaanse journalist de bank Goldman Sachs „een grote vampierinktvis die zich vastklampt aan het gezicht van de menselijkheid” en „meedogenloos bloed zuigt” waar „het geld ruikt”. Met zijn brutale reportages en boeken over de crisis en ongelijkheid in de Verenigde Staten viel Taibbi op bij het grote publiek. Begin 2014 verliet hij Rolling Stone om hoofdredacteur te worden van Racket, een satirisch webmagazine dat zich zou richten op politiek en economie. Dat project viel in oktober uiteen -niet geheel verrassend- door een geschil tussen de anti-autoritaire Taibbi en het management. De schrijver is inmiddels weer terug bij Rolling Stone en twittert als vanouds zijn ongezouten mening over de Amerikaanse samenleving de wereld in.