Regenachtig

None

Winterliefhebbers komen voorlopig niet aan hun trekken. Ook vele pistes in de wintersportgebieden liggen er nog akelig groen bij. In Nederland lopen de temperaturen zelfs op tot in de dubbele cijfers. Daarbij is het ook nog eens onstuimig en nat.

Vanavond is het nog relatief rustig en vrij helder waardoor het kwik in het binnenland daalt tot dichtbij het vriespunt. Komende nacht neemt de bewolking verder toe en trekt de naar zuidwest draaiende wind aan.

Storingen worden richting het Europese continent geblazen, en dit levert vanaf woensdag in onze omgeving veel en langdurige regenval op. Daarbij wakkert de zuidwestelijke wind ook verder aan en wordt zelfs hard, een windkracht 7, aan zee. Ondanks het gebrek aan zon wordt het steeds zachter met donderdag lokaal zelfs 14 graden.