3 Nederlanders in de race

Foto ANP

Drie Nederlandse museumdirecteuren zijn in de race om directeur te worden van de National Gallery in Londen. Dat meldt The Independent vandaag.

Volgens de Britse krant zijn er nog vijf kandidaten over voor het directeursschap. Daaronder: Axel Rüger, de directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam, Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis in Den Haag en Taco Dibbits, directeur collecties bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

De twee overige kandidaten om de huidige directeur Nicholas Penny (64) op te volgen, zouden zijn: Gabriele Finaldi, de adjunct-directeur van het Prado in Madrid en Luke Syson, de Britse conservator Europese beeldhouwkunst bij het Metropolitan Museum in New York.

De National Gallery in Londen weigert commentaar te geven op de berichtgeving. Ook de genoemde kandidaten willen niet reageren. Het Britse museum hoopt nog voor de Kerst de naam van de nieuwe directeur bekend te kunnen maken.