Menselijke resten gevonden tussen wrakstukken MH17

In de wrakstukken die vorige week naar luchtbasis Gilze-Rijen zijn vervoerd, zijn nog menselijke resten gevonden. Foto ANP / Vincent Jannink

Tussen de wrakstukken van het toestel dat betrokken was bij MH17-ramp zijn nog menselijke resten gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het OM gezegd tegen Omroep Brabant.

De stoffelijke resten die gevonden zijn, zouden zeer klein zijn. De resten zullen forensisch worden onderzocht om te kijken om welke van de 298 slachtoffers van de MH17-ramp het gaat. Tot en met vorige week zijn 294 van de 298 slachtoffers geïdentificeerd.

De Boeing 777 met vluchtnummer MH17 steeg op 17 juli op van Schiphol. Boven het oosten van Oekraïne werd het uit de lucht geschoten, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen. De wrakstukken van de Boeing 777 werden vorige maand geborgen en met een konvooi vanuit Oost-Oekraïne naar Nederland gebracht. De wrakstukken kwamen vorige week aan in Nederland, op luchtbasis Gilze-Rijen. Onderzoekers hopen dat de wrakstukken helpen bij het vinden van de oorzaak van de MH17-ramp.

    • Eva Smal