Meloen

Het is tijd voor watermeloen, vindt Tom Rosenthal. Het is misschien de laatste vrucht waar mensen in dit koude weer zin in hebben, maar zijn videoclip ‘Watermelon’ bevat alle essentiële vitaminen om een winterdip te genezen. De 26-jarige singer/songwriter uit Londen zingt en danst -gekleed als de zomerse vrucht- door het druilerige Britse landschap met een zeer beperkt vocabulaire (boom, boom, boom, it’s watermelon time). Dat geeft zelfs gepokte en gemazelde internetvideoconsumenten een kleine glimlach op hun gezicht . En de beginnende muzikant aandacht voor zijn twee albums. Volgens Fast Company past Watermelon perfect in het pantheon van fruitmuziek waartoe ook klassiekers als Peaches van de Presidents of The United States of America en Banana Pancakes van Jack Johnson behoren. Veel lof van het marketingblog, maar het nummer zal met een kleine zestigduizend kijkers op YouTube eerst zijn sporen op internet moeten verdienen.