Jongeren waren vorig jaar minder vaak slachtoffer van misdrijven

Jongeren waren vorig jaar minder vaak slachtoffer van misdrijven zoals mishandeling, diefstal of vandalisme dan in 2012. Iets meer dan een vijfde van de Nederlanders tussen de 15 en 18 jaar werd in 2013 de dupe van geweld of een vermogensdelict. Dat staat in de vandaag gepubliceerde Kinderrechtenmonitor 2014 van Kinderombudsman Marc Dullaert. De ombudsman baseert zich daarbij op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat jaarlijks vele tienduizenden Nederlanders ondervraagt naar onder meer hun slachtofferschap. Vorig jaar stelde de ombudsman in zijn rapport nog dat ongeveer een kwart van alle jongeren slachtoffer was geworden van een misdrijf. Ondanks de daling worden jongeren in de ogen van Dullaert nog te vaak slachtoffer.(NRC)