Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Mariah, Band Aid. Een beetje Chris Rea tussendoor. Het is weer die lucratieve tijd van het jaar voor de mensen achter al die kerstklassiekers. Én voor Sky Radio.

Ga je straks echt nergens anders meer heen? Bij supermarkten kan je veel meer doen dan je dagelijkse boodschappen. Een toetsenbord kopen of je verhuizing doorgeven, bijvoorbeeld.

Het is een van de meest waardevolle luxemerken ter wereld. Toch gaat het niet goed met Gucci. Nu vertrekken de twee belangrijkste mensen van het bedrijf, het powerkoppel van topman en Creative Director. Komt Gucci nog uit de winterslaap?

Poldernieuws

Daar zullen de Friezen blij mee zijn: de JSF mag lawaai maken in Leeuwarden, schrijft de Telegraaf. De helft van de avondvluchten wordt daar uitgevoerd, de andere helft in Volkel.

Booking.com heeft hotels in de tang, maar de concurrentieregels voor aangesloten hotels worden versoepeld, schrijft het Financieele Dagblad. Fijn gevolg: de hotelkamers worden goedkoper.

Boskalis wil meer baggeren en minder boten verslepen. Daarom gaat de havensleepdienst samen met sleepvaartbedrijf Kotug. Het Financieele Dagblad bericht over de fusie.

While you were sleeping…in the US

Amazon en HBO snijden concurrenten als Netflix en Apple opnieuw de pas af, meldt Gizmodo.

De investeringen van Yahoo leverden het onstuimige bedrijf dit jaar veel op, schrijft Business Insider.

Het bestuur van Boeing heeft de terugkoop van 12 miljard aan eigen aandelen goedgekeurd, meldt The Wall Street Journal.

While you were in sleeping…in Asia

Uber probeerde te verdienen aan de gijzeling in Sydney, meldt de Financial Times. Maar alle kritiek deed het taxibedrijf opeens van tactiek veranderen.

Chinezen vinden de hybride auto’s van BYD te duur, schrijft de Nikkei Asian Review.

Een biljoen euro is China sinds 2003 kwijtgeraakt aan allerhande misdaad. Rusland staat op de tweede plek, schrijft de South China Morning Post.

NRC Q’s citaat van de dag

“The first thing I notice about a man are his shoes. Then I look at his watch” - Frida Giannini, vertrekkend Creative Director van Gucci

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q