Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

De NAVO-basis in Brunssum krijgt extra beveiliging - uit voorzorg

Het hoofdkwartier van de NAVO in Brunssum.
Het hoofdkwartier van de NAVO in Brunssum. Foto ANP / Robert Vos

De NAVO-basis in Brunssum (Limburg) wordt extra beveiligd. Hoewel er geen directe aanwijzingen zijn voor een aanslag is de bewaking uit voorzorg “opgeplust”, zei burgemeester Luc Winants in het Radio 1 Journaal.

Winants:

“[Er is] onrust op bepaalde plaatsen die op onverwachte momenten tot uiting komt. We zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van allen die hier werken en wonen. Het is logisch dat wij met van alles en nog wat rekening houden.”

Vandaag schreef De Telegraaf dat de basis, waar honderden militairen werken, mogelijk het doelwit zou zijn van moslimterroristen. Een waarschuwing voor jihadistische dreiging zou al sinds september gegeven zijn. Anonieme officieren zeiden dat ze in de gaten worden gehouden door bezoekers van een nabijgelegen moskee.