De Amerikaanse kloof

None

„Er bestaat een diepgeworteld wantrouwen tussen de politie en niet-blanke gemeenschappen in ons land,” zei Barack Obama op 24 november. De Amerikaanse president sprak deze woorden nadat een volksjury had besloten de politieagent die de achttienjarige Michael Brown doodschoot niet te vervolgen. Dat er problemen zijn in de Verenigde Staten tussen de behandeling van blanke en niet-blanke burgers, wordt ook gestaafd door statistieken. TalkAboutTheTalk van burgerrechtengroep The Brotherhood wil kijkers zonder die kille cijfers een inzicht geven in die ongelijkheidskloof. De video laat zien hoe niet-blanke ouders hun kinderen voorbereiden op confrontaties met de politie. „Houd je handen altijd in het zicht van de agent”, vertelt een moeder haar zoon. Wanneer een blanke ouder zijn zoon plezier wenst voor een avond uit, wordt het verschil tussen Amerikaanse gemeenschappen duidelijk. Moet dat niet afgelopen zijn, vraagt de video de kijker.