Angel Franco

In de serie ‘Arrive Alive’ kroop Angel Franco in 2010 achter de politielinten van de New York Police Department. De vaste fotograaf van The New York Times wilde laten zien wat er gebeurt vanaf het moment dat de centrale politieagenten naar de plek van een misdaad stuurt met de boodschap ‘ga niet dood’ tot aan de rechercheur die een dossier sluit.

Het is een van de meest indrukwekkende series van Franco. De fotograaf heeft een neus voor gevaar. Toen hij in 1988 in Brooklyn drugsdealers fotografeerde voor de krant, zo gaat de welbekende anekdote binnen de krant, waarschuwde hij de beeldredactie: „Breng deze mannen niet in beeld. Anders loopt hun leven gevaar. Het mijne ook”. Het werk van de in 1951 geboren Franco maakt deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Arts in New York. Op zijn Twitter-account deelt hij zijn indrukwekkende fotoseries en portretten van bijzondere stadsgenoten.