Homo’s pleiten beter voor het homohuwelijk

Homoseksuele politieke activisten die in de Verenigde Staten langs de deuren gaan om mensen ertoe te bewegen voor het homohuwelijk te stemmen, kunnen die mensen in een gesprek van gemiddeld ruim twintig minuten al positiever gestemd maken. Heteroseksuele politieke activisten bereikten een verandering die slechts een paar dagen aanhield; mensen die met homo’s hadden gesproken waren na driekwart jaar nog significant positiever over het homohuwelijk. Het ging om een verandering van gemiddeld een halve punt op een schaal van 1 (‘sterk tegen’) tot 5 (‘sterk voor’). Vóór het onderzoek scoorden de 972 ondervraagde inwoners van Zuid-Californië gemiddeld iets boven het middelpunt van die schaal. Contact met homo’s is cruciaal, schrijven Amerikaanse psychologen vrijdag in Science.

    • NRC