Tot 3,5 jaar cel voor zorgfraude

Negen mensen moeten een gevangenisstraf tot 3,5 jaar cel uitzitten voor miljoenenfraude in de zorg. De drie vrouwen en zes mannen leverden thuiszorg, maar fraudeerden bij zorgkantoren door facturen in te dienen terwijl ze het geld in eigen zak staken.

Foto ANP / Roos Koole
Foto ANP / Roos Koole

Negen mensen moeten een gevangenisstraf tot 3,5 jaar cel uitzitten voor miljoenenfraude in de zorg, besloot de rechtbank in Den Haag. De drie vrouwen en zes mannen leverden thuiszorg, maar fraudeerden bij zorgkantoren door facturen in te dienen terwijl ze het geld in eigen zak staken, schrijft persbureau ANP.

Onder meer CZ Zorgkantoor en het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) zijn opgelicht. Verder zijn bij het CIZ valse dossiers van patiënten ingevoerd, waarin is gelogen over ernstige aandoeningen als dwarslaesies en tumoren. De fraudeurs kregen zo een hoog persoonsgebonden budget.

Eén van de veroordeelden is een ambtenaar van het CIZ.

    • Sterre van der Hee