Manchester United geeft tegen Liverpool vervolg aan zegereeks

None

Manchester United heeft gisteren voor de zesde keer op rij gewonnen. De Nederlandse coach Louis van Gaal zag zijn ploeg op Old Trafford aartsrivaal Liverpool met 3-0 verslaan. De derde en laatste treffer was van Robin van Persie. Bij rust leidde United al met 2-0 door doelpunten van Wayne Rooney en Juan Mata.

Liverpool liet enkele grote kansen onbenut. Vooral Raheem Sterling mocht zich dat aanrekenen. Mario Balotelli kwam de tweede helft in plaats van Adam Lallana, maar kon zijn club ook niet van de gewenste impulsen voorzien. Bij de thuisclub blonk doelman David de Gea uit. Hij hield onder anderen Sterling van scoren af. De aanvaller van Liverpool had een vrije doorgang na een slordige terugspeelbal van Ashley Young.

De verdediger stond, nadat Rooney al vroeg voor 1-0 had gezorgd na een fraaie soloactie van Antonio Valencia, vijf minuten voor rust aan de basis van de tweede treffer. Hij gaf de voorzet die door Van Persie werd doorgekopt naar Mata, die de bal bukkend binnenknikte.

Ver in de tweede helft had de ijverige Van Persie zelf ook nog succes met dank aan Mata, die niet zelfzuchtig was en de Nederlander zijn goaltje gunde.

Manchester United heeft met 31 punten de derde plaats stevig in handen. Het gat met Chelsea (39) en Manchester City (36), die beide ook wonnen, is nog altijd flink.

In Duitsland lijkt het niet meer de vraag of Bayern München kampioen wordt, maar wanneer. De regerend kampioen van de Bundesliga, tevens koploper, won zaterdag makkelijk met 4-0 bij FC Augsburg.

De nummers twee tot en met zes verspeelden allemaal punten, waardoor Bayern München met 39 punten uit vijftien duels nu al negen punten los staat. (ANP)