Loting achtste finale Champions League: Manchester City tegen FC Barcelona

Landgenoten Lionel Messi en Sergio Agüero in duel tijdens de return van de achtste finale in de Champions League van vorig seizoen. Foto EPA/Andreu Dalmau

De sterrenensembles van Manchester City en FC Barcelona mogen zich gaan opmaken voor een clash in de achtste finale van de Champions Leauge. Zojuist werden de twee teams aan elkaar gekoppeld tijdens de loting.

Twitter avatar GaryLineker Gary Lineker That’s a tasty old Champions League draw. City never get it easy, do they?

De wedstrijd is een herhaling van de achtste finale van vorig jaar. Toen ging FC Barcelona relatief simpel door na een uitoverwinning van 0-2 en een thuisoverwinning van 2-1. De loting is frappant vanwege de vermeende geruchten over de verwoede pogingen van de club uit Engeland om sterspeler Lionel Messi over te nemen van de topclub uit Spanje. Zo werd vandaag bekend dat Manchester City 400 miljoen euro zou overhebben voor de kleine Argentijn.

Herhaling finale 1997

Bij die ene topwedstrijd blijft het niet. Voetballiefhebbers kunnen zich weer op gaan maken voor een aantal krakers in het miljoenenbal. Zoals een replay van de kwartfinale van vorig jaar tussen Paris St. Germain en Chelsea. En daar houden de lijntjes tussen de twee clubs niet op - zo maakte verdediger David Luiz afgelopen zomer een transfer van 50 miljoen euro van de Engelse naar de Franse club.

Juventus krijgt de kans op revanche voor de verloren CL-finale in 1997 tegen Borussia Dortmund. Uitgerekend de man die de Duitsers destijds met twee doelpunten de cup met de grote oren bezorgde, Karl-Heinz Riedle, koppelde de twee ploegen aan elkaar.

Oude bekenden

Er zijn meerdere wedstrijden waarin oude bekenden elkaar tegenkomen. Klaas-Jan Huntelaar mag met Schalke 04 aantreden tegen zijn oude ploeg Real Madrid. Daar zal de spits niet al te goede herinneringen aan hebben - vorig jaar eindigde de wedstrijd in Duitsland in 6-1 voor de ploeg uit de Spaanse hoofdstad.

Trainer Arsène Wenger mag met zijn team Arsenal aantreden tegen de ploeg waar hij ooit zeven jaar trainer was, AS Monaco. Hij zal overigens een compleet andere club aantreffen, want Monaco is net als PSG, Manchester City en Chelsea tegenwoordig in handen van een steenrijke eigenaar. Verliezend finalist van vorig jaar Atlético Madrid mag aantreden tegen Bayer Leverkusen, terwijl de verrassing van de groepsfase - FC Basel, dat onder andere Liverpool uitschakelde - een relatief gunstige loting kreeg en aan FC Porto werd gekoppeld.

Hier de complete loting:
Paris St. Germain - Chelsea FC
Manchester City - FC Barcelona
Bayer 04 Leverkusen - Atlético Madrid
Juventus - Borussia Dortmund
FC Schalke 04 - Real Madrid
Shakhtar Donetsk - Bayern München
Arsenal - AS Monaco
FC Basel - FC Porto

Wedstrijden in februari en maart

De heenwedstrijden van de achtste finales worden gespeeld op 17, 18, 24 en 25 februari van komend jaar. De returns vinden plaats op 10, 11, 17 en 18 maart. De finale van het toernooi is op 6 juni in het Olympiastadion in Berlijn.

Straks om 13.00 uur volgt de loting van de achtste finales van de Europa League. Voor ons Nederlanders een stuk interessanter, want Ajax, Feyenoord en PSV loten daarin mee. Feyenoord is als groepswinnaar geplaatst.