Kijken: The Hobbit en The Office combineren? Dat gaat verrassend goed

De Britse acteur Martin Freeman presenteerde dit weekend de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live. Voor één van die sketches verscheen hij in een combinatie van The Office en The Hobbit, waarin hij twee van zijn bekendste rollen speelde.

Wat hij de afgelopen tijd heeft gedaan, vraagt een onzichtbare man achter de camera. Nou, hij ging op zoek naar een schat, redde Midden-aarde, werd een held en nu werkt hij, Bilbo Baggins, hoofdpersoon in The Hobbit, als papierverkoper. Net als andere personages uit de boeken van Tolkien. Martin Freeman, de Britse acteur die Baggins in de filmreeks speelt, presenteerde sketchshow Saturday Night Live dit weekend. Aangezien een van zijn andere bekende rollen die van Tim Canterbury in het originele The Office was, besloot het programma de twee te combineren. Dat lukte prima.

Zo is Gollum opeens de bureaugenoot met wie hij grappen uithaalt, vervult Gandalf de rol van de ongemakkelijke en ongepaste baas die grappen maakt waar alleen hij om kan lachen en staat Legolas kopietjes te maken. De verwijzingen zijn voor zowel fans van The Hobbit als The Office gemakkelijk op te merken. Zo komt de bekende scène met de nietmachine in de gelatine terug. Alleen is het nu geen nietmachine, maar een ring. Dé ring.

‘Beste aflevering in vijf jaar’

Freeman, die ook bekend is van de serie Sherlock en de gelauwerde miniserie Fargo, mocht het wereldberoemde en nog steeds populaire sketchshow voor het eerst in zijn carrière presenteren. De aflevering werd positief ontvangen. Mike Ryan, redacteur voor entertainmentsite Screencrush, noemde het een van de beste van de afgelopen vijf jaar.

Freeman speelde zaterdagavond naast een mix tussen zijn Office- en Hobbitpersonages ook nog onder meer een ietwat ongemakkelijke waterbedverkoper, waarin hij het onvervalste Minnesota-accent gebruikt dat zo herkenbaar is van zijn Fargo-personage Lester Nygaard.

    • Frank Huiskamp