Kijken: De Snijtafel bespreekt Samsom bij Pauw

De Snijtafel bespreekt dit keer het interview door Pauw met Samsom van 27 oktober. Zoals altijd zijn de mannen zeer kritisch.

Screenshot van de uitzending.

Michiel Lieuwma en Kasper C. Jansen worden steeds bekender. De mannen boeken succes met hun online programma De Snijtafel. Eerdere uitzendingen, zoals die over Man Bijt Hond en die over De Wereld Draait Door, zorgden al voor veel enthousiaste reacties. Inmiddels werkt het duo samen met De Correspondent, waar vandaag hun nieuwe aflevering verschijnt. De Snijtafel presenteert: een scherpe analyse van het interview door Jeroen Pauw met Diederik Samsom.

De heren bespreken het interview, dat op 27 oktober plaatsvond in de talkshow Pauw, zoals altijd op zeer kritische toon. Hoewel ze zichzelf niet omschrijven als komisch duo, werkt hun kritiek vaak wel degelijk op de lachspieren. Kasper C. Jansen mailde eerder aan NRC:

Je zou ons een komisch duo kunnen noemen in die zin dat we een duo zijn en humor gebruiken om onze argumenten kracht bij te zetten, maar de term ‘komisch duo’ suggereert toch meer iets cabaretesks. De snijtafel is in wezen geen cabaret, maar een ernstige beschouwing van populaire cultuur.

Oordeel zelf: De Snijtafel over het informatiepeil van de journalistiek en de vermeende impopulariteit van de Partij van de Arbeid.