Goal v/h Weekend: vroege kerstcadeaus uit Duitsland, Italië en Brazilië

Cruzeiro x Goißs BELO HORIZONTE, MG - 23/11/2014: CRUZEIRO X GOIÁS - Marcelo Moreno durante partida entre Cruzeiro x Goißs, vßlida pelo Campeonato Brasileiro, realizada no Mineirão. ( PUBLICATIONxNOTxINxBRA DuduxMacedo Cruzeiro X Goißs Belo Horizons MG 23 11 2014 Cruzeiro X Gois Marcelo Moreno Durante Entre Cruzeiro X Goißs vßlida Pelo Campeonato Brasileiro no PUBLICATIONxNOTxINxBRA

Prima weekend, viel weinig op aan te merken. Paar lekkere doelpuntjes vielen te bewonderen waarbij het voor ons Nederlanders prettig was om te zien dat Robin van Persie opnieuw op de scoresheet stond bij een prima zege van Louis van Gaals mannen op Liverpool. Maar er was meer…

3. Maximilian Wittek (1860 München)

Er was een tijd waarin Turn- und Sportverein München von 1860 zich bijna voor de groepsfase van de Champions League kwalificeerde. Als in Leeds United in de nazomer van 2000 niet bij de hand was genomen door jeugdproduct Alan Smith (later Man Utd) hadden ‘Die Löwen’ miljoenen kunnen opstrijken. 1860 München gleed echter enorm af en in de 2. Bundesliga heeft het nu zelf een talent uit eigen kweek: Maximilian Wittek. Dit seizoen door de reeds ontslagen Ricardo Moniz bij het eerste gehaald, zaterdag z’n eerste profdoelpunt makend:

2. Radja Nainggolan (AS Roma)

Sinds deze zomer helemaal van Roma na een succesvolle huurperiode vorig jaar als eigendom van Cagliari. Opvallend is dat deze Belg ging al op z’n zeventiende naar Italië vertrok om bij Piacena te gaan ballen. Sinds zijn optredens bij Roma ook in beeld bij de Rode Duivels, voor wie hij dit jaar al twee keer scoorde. Die van gisteren tegen Genoa mocht er zeker zijn:

1. Marcelo Moreno (Cruzeiro)

Waarom deze naam misschien een bescheiden belletje doet rinkelen? De Boliviaans international Moreno was in 2009 en 2010 actief in respectievelijk de Bundesliga (Werder) en de Premier League (Wigan). Zonder veel succes, dat dan weer wel. Voordien werd-ie door vaste CL-klant Sjachthar Donetsk uit Brazilië gehaald. Moreno is inmiddels terug en bij Cruzeiro tekende hij zaterdag voor een heerlijke goal:
http://youtu.be/oGvmYLks1vg?t=15s