‘Gijzeling Gent is voorbij, drie mannen gearresteerd’

Politie voor het appartementencomplex aan de Pilorijnstraat in Gent. De gijzeling die daar zou hebben plaatsgevonden, is inmiddels voorbij. Foto EPA/ Julien Warnand

De gijzeling in een appartementencomplex in de Belgische stad Gent is voorbij. Het parket heeft dit aan de Vlaamse omroep VRT gemeld. Er zijn in ieder geval drie personen gearresteerd, onduidelijk is nog of er ook een vierde is aangehouden.

Om 12.30 uur viel de politie het complex aan de Pilorijnstraat binnen, waar vanochtend vier gewapende mannen vermoedelijk één bewoner gegijzeld hielden. Kort daarvoor hadden twee mannen, vermoedelijk twee van de gijzelnemers, zich al overgegeven aan de politie.

Het parket in België zegt geen aanwijzingen te hebben dat het gaat om een terreurdaad. De actie zou ook niets met Islamitische Staat (IS) te maken hebben. Onduidelijk is wat dan wel de reden achter de gijzeling is geweest.

    • Frank Huiskamp