Tijd van je leven: wij zijn 14

None

NPO 3,

17.35-18.00u (deze week iedere werkdag)

Documentairemaker Michiel van Erp begon in 2011 met het volgen van elf kinderen uit Utrecht op weg naar volwassenheid. Inmiddels zijn het pubers van veertien.

In Tijd van je leven: wij zijn 14 krijgen we deze week te zien hoe het met ze gaat. Per aflevering staan twee jongeren centraal. In de eerste aflevering zijn dit Aron en Sardan.

Aron heeft herfstvakantie en daar was hij wel aan toe. Hij heeft een hekel aan school en kan moeilijk motivatie opbrengen. „Sommige dingen vind ik wel interessant, maar je moet er wel dingen voor doen.

En soms is dat gewoon hartstikke saai.” Hij gamet en voetbalt liever met zijn vrienden. Een typische puber dus. Sardan zegt dat hij vooral op lichamelijk gebied aan het veranderen is. „Mijn stem slaat over. Een beetje schorder, hoger dan normaal. Gewoon baard in de keel, denk ik.” En hij luistert meer naar

de mening van zijn vrienden dan die van zijn ouders. „Als ik zou willen, zou ik niet meer naar ze hoeven te luisteren, maar uit respect doe ik dat wel.” De jongeren zijn volwassener dan eerst, maar ze zijn er nog niet. Sardan heeft bijvoorbeeld nog altijd gevulde flessen water op zijn kamer staan, in het geval ze nodig zijn in een ‘survivalsituatie.’