Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Topmannen, bestuurders, voorzitters - mensen met veel macht dus - vertonen meer onethisch gedrag wanneer zij daarvoor een rechtvaardiging hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en NRC Q. “Anderen doen het ook”

De grootste aanbieder van commerciële DNA-testen, 23andMe, komt naar Europa. Een Nederlands bedrijf speelt een belangrijke rol. Google ook. Vijf vragen.

Kom jij vaak te laat op je werk? Dit zijn de vaakst voorkomende redenen en de beste smoezen.

Poldernieuws

Volgens het Centraal Planbureau hebben vooral hoger opgeleiden baat bij nieuwe infrastructuur, schrijft de Volkskrant. En dat is verrassend.

God mag weten of de bankierseed werkt, grapt The New York Times.

De ganzen die rond Schiphol worden afgeschoten, smaken fantastisch als kroket. Een lesje ‘hoe voorkom je verspilling’ in de Volkskrant.

While you were sleeping…in the US

Los Angeles is klaar met de extra verkeersdrukte die handige navigatie-app Waze veroorzaakt, schrijft Business Insider.

The Wall Street Journal noemt het de grootste aankoop door private investeerders van het jaar: de overname van PetSmart.

Homejoy legt zonder uitleg de activiteiten in Canada stil, meldt TechCrunch.

While you were sleeping…in Asia

De monetaire autoriteit van Singapore (MAS) voorspelt een fijne kerstmis, meldt de Straits Times. Maar ook een mager 2015?

Chinese reizigers bezoedelen het imago van hun vaderland en gaan volgens de Japan Times waarschijnlijk hard aangepakt worden.

Lokale Chinese restaurantketens gaan de strijd aan met McDonald’s en KFC, schrijft The Wall Street Journal

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q