Van Calker zwaait af met zege

Edwin van Calker Foto ANP

Bobsleeër Edwin van Calker heeft gisteren zijn afscheid van de wedstrijdsport extra glans gegeven met winst in de viermansbob bij een Europa Cupwedstrijd in Königssee. Van Calker daalde succesvol af met Sybren Jansma en Yannick Greiner, die beiden vrijdag eveneens hun afscheid aankondigden. De vierde man in de bob was Igor Brink. Het viertal hield de bobs van de Duitser Johannes Lochner en de Oostenrijker Benjamin Maier achter zich. Van Calker (35) maakte vrijdag bekend zijn loopbaan te beëindigen. Hij zag te weinig perspectief. „Zo’n beslissing doet pijn. Als ik echt had gewild, hadden we de wereldkampioenschappen in Winterberg nog wel kunnen doen. Onze mogelijkheden zijn echter te beperkt om daar in de top te kunnen meedraaien’’, legde hij gisteren uit. Bij de vrouwen eindigde Marije van Huigenbosch met remster Karlien Sleper als vierde, zaterdag was ze samen met Melissa Boekelman als derde geëindigd. (ANP)