In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere: een meisje in Kenia dat zich verzet tegen uithuwelijking, de manager van Korean Air die opstapte na ruzie om een zakje nootjes en een Chinese arbeider die kerstversiering maakt.
Seoul, Zuid-Korea. 12 december 2014. Heather Cho, dochter van een Korean Air-topman en zelf manager bij deze luchtvaartmaatschappij, buigt voor de deur van het ministerie van Infrastructuur en Transport in Seoul. Cho diende haar ontslag bij Korean Air in na ophef over haar kritiek op een purser. Ze was boos omdat ze nootjes in een zakje, in plaats van op een bordje geserveerd kreeg. Daarom moest het vliegtuig terugkeren naar de gate.
Reuters / Song Eun-seok / News
Hong Kong. 12 december 2014. Vernielde tenten en neergehaalde barricades in het financiële district van Hongkong. Eerder deze week ontruimde de politie de grootste demonstratieplaats.
Reuters / Bobby Yip
11 december 2014. In het Belgische Komen-Waasten wordt de honderdste verjaardag van het kerstbestand 1914 herdacht. In de stad legden de soldaten indertijd tijdens de eerste Kerstmis van de Eerste Wereldoorlog de wapens neer om voetbal te spelen in het niemandsland.
AFP / Philippe Huguen
Monaco. 11 december 2014. Leden van de koninklijke garde komen aanvoor een ceremonie waarin bekend wordt gemaakt dat prins Albert en prinses Charlène een jongen en een meisje hebben gekregen. De geboorte van de tweeling werd met saluutschoten en feest in de straten gevierd.
AP / Lionel Cironneau
<strong>Foto van de week:</strong> Een arbeider poseert in een bedrijf gespecialiseerd in het maken van kerstversiering in het Chinese Yiwu: Vandaag is rood de kleur van jouw lippen, vandaag is rood wat rood hoort te zijn .... Vandaag is rood ook de kleur die ons helpt goedkoop kerst te v(ers)ieren. (Evert Hermans, fotoredactie NRC Handelsblad)
Reuters / China Daily
Wuhan, China, 11 december 2014. De laatste testfase van een nieuwe brug over de rivier de Yangtze.
Reuters
Manila, Filipijnen. 11 december 2014. Een man probeert de brandweer te helpen met blussen nadat een grote brand is uitgebroken in een sloppenwijk van Manila.
REUTERS / Romeo Ranoco
Whitehaven, Engeland. 10 december 2014. De storm in het Verenigd Koninkrijk zorgde voor veel overlast.
EPA / Owen Humphreys
10 december 2014. Een ultraorthodoxe joodse man gluurt door een gaatje om te zien hoe het staat met de bouw van nieuwe woningen in Jeruzalem.
EPA / Abir Sultan
Nobelprijswinnaars Malala Yousafzai en Kailash Satyarthi tonen hun medailles, terwijl een beveiliger een betoger met de Mexicaanse vlag tegenhoudt. De prijzen werden uitgereikt in het Nobel Peace Center in de Noorse hoofdstad Oslo.
Reuters / Suzanne Plunkett
10 december 2014. Een Filipijnse jongen verzamelt materialen die hij kan hergebruiken. Ze liggen onder het puin na een brand die een sloppenwijk verwoestte in Malabon City, ten noorden van hoofdstad Manilla. Zes mensen raakten gewond bij de brand. De brand verwoestte meer dan 200 huizen en maakte 400 gezinnen dakloos.
EPA / Dennis M. Sabangan
San Julian, Filipijnen. 9 december 2014. Schroot wordt afgevoerd nadat tyfoon Hagupit over de Filipijnen is geraasd.
Reuters / Erik De Castro
Paranaque, Manila, Filipijnen. 8 december 2014. Mensen die moesten vluchten voor de tyfoon rusten uit in een geïmproviseerd evacuatiecentrum.
EPA / Ritchie B. Tongo
8 december 2014. Pisky, regio Donetsk.
AFP / Anatolii Stepanov
Schommelen in Abu Dhabi, 8 december 2014.
AFP / Karim Sahib
Orleans, Frankrijk. 6 december 2014. Miss Nord-Pas-de-Calais Camille Cerf is de nieuwe Miss France van 2015. Ze wordt gefeliciteerd door Miss Ile de France 2014, Margaux Savary (l) en Miss Auvergne 2014, Morgane Laporte.
AFP / Guillaume Souvent
Marigat, Kenia. 7 december 2014. Dit meisje, een lid van de Keniaanse Pokot-stam, kreeg zojuist te horen dat ze is uitgehuwelijkt. Geheel volgens de Pokot-traditie kwam de toekomstige echtgenoot het meisje bij haar familie halen, samen met een aantal andere mannen en het laatste deel van de overeengekomen bruidsschat. In dit geval waren dat twintig geiten, drie kamelen en tien koeien. Pokot-meisjes worden doorgaans aan het begin van hun adolescentie uitgehuwd. Volgens de traditie zijn ze klaar voor het huwelijk als ze een overgangsrite hebben doorstaan, waarbij ook een besnijdenis hoort. Hiermee wordt de overgang van meisje naar vrouw gemarkeerd.
REUTERS / Siegfried Modola