Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Femke Heemskerk ook snel bij de Swim Cup

Foto ANP

Kortebaan of langebaan, Femke Heemskerk zwemt overal hard. Na haar vier wereldtitels bij de WK kortebaan (25 meter), vorige week in Qatar, zwom ze vrijdag op de langebaan (50 meter) in Amsterdam een nationaal record op de 200 meter vrije slag. Bij de wedstrijden om de Swim Cup verbeterde ze haar oude record uit 2011 met 0,19 seconde tot 1.55,35 minuut. Daarmee voldeed ze opnieuw aan de limiet voor de WK in het Russische Kazan, volgend jaar. Sebastiaan Verschuren is nog lang niet zeker van Kazan. Hij zwom de 100 meter vrije slag in 49,74 seconden. De limiet is 48,47. Ferry Weertman zwom een persoonlijk record op de 1.500 meter vrije slag: 15.10,73 minuten.