Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Na een paar zeer onstuimige en natte dagen, komt het weer dit weekeinde in iets rustiger vaarwater terecht. Van een drastische weersomslag is echter geen sprake, tot ver in de komende week blijft het wisselvallig en vrij zacht voor de tijd van het jaar. Zaterdag bevinden we ons in koele en onstabiele lucht, die met een matige tot vrij krachtige westelijke wind wordt aangevoerd. Er komen opklaringen voor, maar vooral in de noordelijke helft van het land vallen er regen- en hagelbuien. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. In de nacht naar zondag luwt de wind, verdwijnen de meeste buien en worden de opklaringen breder. Hierdoor daalt de temperatuur in het binnenland tot rond het vriespunt. Zondagochtend laat de zon zich nog zien, maar op de nadering van een volgende storing nemen wind en bewolking toe en in de late middag gaat het regenen vanuit het westen. Het is waterkoud, met 4 tot 6 graden. De atmosfeer valt in herhalingen. Maandag komen we alweer in de koudere lucht, waarbij opklaringen door een paar buien, soms met hagel, worden afgewisseld. Daarna is het

regenachtig en zacht.