Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto

Niets aan de hand

Ik wil mijn moeder ophalen voor een ritje. Als ik arriveer bij haar verzorgingshuis ontwaar ik een een lijkwagen voor de ingang.

Ik moet een andere parkeerplaats zoeken en probeer mijn afgeleefde Subaru zo strategisch mogelijk weg te zetten, een optimum te vinden tussen loopafstand en kans op ontdekking van de rouwwagen als ik zo meteen met mijn moeder terugkeer.

Hoe kan ik haar langs die wagen loodsen zonder dat ze die opmerkt? Iets beters dan te doen alsof er niets aan de hand is, schiet me niet te binnen.

Even later, als ik met mijn moeder aan de arm het huis verlaat, blijkt die strategie inderdaad niet te werken. Ze ziet de wagen en roept: „Goh, Max, heb je een nieuwe auto?”

Max Schulte