Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Munitie uit Tweede Wereldoorlog ontdekt in Helmond

Beeld uit 2006: granaten die bij werkzaamheden werden gevonden in Roermond.
Beeld uit 2006: granaten die bij werkzaamheden werden gevonden in Roermond. Foto ANP/ Marcel van Hoorn

Een man met een metaaldetector heeft vanmiddag zes kisten met munitie van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De kisten bevatten tachtig mortiergranaten en een aantal fosforgranaten, schrijft persbureau ANP.

De kisten waren begraven in de Bakelse Bossen, langs de Wolfsputter Baan. Het Explosieven Opruimingscommando Defensie (EOD) heeft de kisten opgegraven en op een veilige plek opgeslagen. Daarbij moesten volgens het Eindhovens Dagblad machines worden gebruikt vanwege de grote hoeveelheid. De munitie zal op enig moment worden vernietigd.