Gewonden bij uit de hand gelopen staking

Politieagenten werden gisteren geraakt door traangasgranaten bij botsingen met studenten in Milaan. Elf politiemensen raakten gewond. Miljoenen Italianen hebben gisteren gestaakt tegen de bezuinigings- en hervormingsplannen van het kabinet-Renzi. Er waren 54 protestmarsen, georganiseerd door twee belangrijke vakcentrales. Daarbij kwam het niet alleen in Milaan tot incidenten. In Genua werden auto’s in brand gestoken. De stakingen legden het openbare leven in het land grotendeels plat. De Italianen merkten dat in het openbaar vervoer, de luchtvaart, op scholen, in ziekenhuizen en bij de postbezorging. Er werd gestaakt tussen 10.00 en 18.00 uur. Volgens de bonden lag de helft van het trein- en vliegverkeer stil. Ongeveer 70 procent van de bussen reed niet.