Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Hamvraag

Kerst. Niet te zuinig alstublieft. Gisteren kopte ons eigen NRC Handelsblad op de voorpagina dat het economisch herstel in aantocht lijkt. En u weet: dan is dat ook zo. Kortom, een extra reden om die mooie fles open te trekken. Als u het nu niet doet, dan doet u het nooit.

Laat de milde waarschuwing die redacteur Maarten Schinkel in de subkop laat doorklinken een extra aanmoediging zijn: ‘De Nederlandse economie heeft de wind mee, de vraag is voor hoe lang.’

Daarom ook niet te lang meer wachten. Weliswaar accepteert zakenbank Goldman Sachs tegenwoordig ook kostbare flessen als onderpand maar zelf opdrinken strekt toch echt tot aanbeveling.

Nu luidt de vraag natuurlijk vooral welke wijn het gaat worden bij het recept van Kerstham dat collega Vreugdenhil ons vandaag voorschotelt.

Ik houd het op pinot noir. Te meer omdat dit rood de mosterd aankan.

Prettig overigens dat collega Vreugdenhil Dijon gebruikt, de meest wijnvriendelijke soort.

Vooruit daarom trek open de portemonnee en geef die economie nog een slinger.

Om welke wijn te kopen? Bourgogne van Domaine Matrot Saint-Aubin 1er Cru ‘En Creot’ 2011 (€ 22,95. Zekvinos).

Hamvraag beantwoord.