Deze week: de kerstbomenbusiness, carrières van kleine mensen

ANP

Had je geen tijd om al onze verhalen te lezen? Dit zijn onze belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Laatst zag je hem nog in het bos staan. Dit weekend haal je hem waarschijnlijk in huis. En als je dit artikel hebt gelezen weet je alles over kerstbomen. Niet alleen het verschil tussen de Nordmann en Omorika, maar ook de invloed van een storm in 2007 op de prijs nu.

2. Woede in de mailbox van Q vanwege van het bericht dat lange mensen succesvoller zijn op de werkvloer. Menigeen trekt dat in twijfel. We citeren: “Als ergens iemand binnen loopt die wat groter is dan hoeft hij zelfs niets te zeggen. Zelfs als hij de grootste dwaas is…”

3. Je hebt koffie-to-go, de Ah-to-go en de Republiek Togo. Sinds kort voegt de huisarts-to-go zich in dat rijtje. Reizigers op Den Haag Centraal kunnen langs bij een huisarts in een inloopkliniek. De eigenaar van CareToGo wil flink uitbreiden.

4. Zin in audiovisuele prikkeling? Je kan naar The Hobbit (als je dat niet doet heeft Warner Brothers een probleem). Je kan ook thuis via Netflix naar een van de duurste series ooit kijken: Marco Polo.

5. Bij KPMG zijn ze vroeg met de goede voornemens. Crisismanager Jan Hommen is voor meer transparantie bij de door schandalen geplaagde accountantsorganisatie. Al luidt volgens ons het nieuwe credo toch ‘Transparantie is zilver, zwijgen is goud’.

6. Minister Bussemaker en werkgeversvoorman De Boer willen meer vrouwen in de top. Een database moet helpen.

7. Geld verdienen? Misschien is beleggen in kernenergie iets voor jou. Het Chinese CGN Power ging woensdag naar de beurs in Hong Kong en de koers staat inmiddels 27 procent hoger.

8. Bouwbedrijf Heijmans heeft iets nieuws voor de jonge stedeling ontworpen: de One. Een verplaatsbaar huis, te huur vanaf 700 euro per maand. Kopen is in ieder geval geen goed idee, want dankzij het Nibud kun je straks bijna niks meer lenen.

9. Ten slotte 12 foto’s van de rijkste kat ter wereld.

    • Camil Driessen