Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

‘De luchtvaartsector is een kleine wereld’

Arjen Vos

(46) is sinds 1 december hoofd sales & marketing van Terma Nederland. Het van oorsprong Deense bedrijft biedt electronicaoplossingen voor marine, ruimte- en luchtvaart.

1. Vanwaar deze stap?

Terma is een mooi bedrijf. Die Deense aanpak, daar houd ik van. Heel inhoudelijk. Op marketinggebied liggen bij Terma Nederland uitdagingen. Soms denkt een bedrijf eerst aan de marketing en daarna aan de inhoud. Hier is het eerder andersom.

2. Kruiwagen?

Mijn netwerk, de luchtvaartsector is in Nederland een kleine wereld.

3. Eerste daad?

Ik ben net terug van het Deense hoofdkantoor. We hebben besproken wat ze verwachten van de Nederlandse vestiging. Om me in te leven heb ik eerst een documentaire gekeken over Denemarken, die had mijn baas me gestuurd.”

4. Nest?

Mijn vader was officier bij de Landmacht. Hij vond het leuk dat ik de commerciële kant op ging. ‘Nooit bij Defensie gaan werken’, heeft-ie wel eens gezegd. Het leuke is dat ik heel veel samenwerk met Defensie.

5. Studie?

HTS Vliegtuigbouw in Haarlem. Daarna heb ik een post-HBO-opleiding bedrijfskunde gedaan in Amsterdam.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Tsja, een beetje cliché misschien: piloot. Ik heb ook nog even geprobeerd om vlieger te worden, maar toen ik – begin 20 – mijn kruisbanden scheurde met basketbal, was dat wel over.

7. Wat wilt u later worden?

Ik wil graag jonge mensen in de luchtvaart begeleiden. Achteraf vind ik het jammer dat ik zelf niet structureel gecoacht ben.