Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Religie

Afscheid van Fabiola

foto Yves Herman / Reuters
foto Yves Herman / Reuters

De Belgische koningin Mathilde en haar kinderen prinses Eléonore en prins Gabriël namen gisteren afscheid van koningin Fabiola, die vorige week op 86-jarige leeftijd overleed. De uitvaartplechtigheid in de kathedraal van de Belgische hoofdstad was als sober en eenvoudig aangekondigd. Er werd veel gebeden, klassieke muziek gespeeld en gezongen. De belangstelling langs de route was gering, zo constateerden verslaggevers van de Vlaamse publieke omroep. Alleen bij de kerk was het drukker, met mensen die de stoet met ruiters wilden zien.