Zuidwesterstorm trekt over Nederland

De pier van IJmuiden is ook vandaag gesloten in afwachting van de zuidwesterstorm die over ons land zal razen.
De pier van IJmuiden is ook vandaag gesloten in afwachting van de zuidwesterstorm die over ons land zal razen. Foto ANP/Remko de Waal

Gedurende de ochtend heeft heel Nederland te maken met zware windstoten tot maximaal 120 kilometer per uur. Daarvoor heeft het KNMI een waarschuwing afgegeven en code geel afgekondigd. De storm trekt vanaf een uur of acht over het land.

Twitter avatar NoodweerBe Noodweer Benelux 07:46: de #storm bereikt komende 2/3 uur haar hoogtepunt. Vooral op koudefront zware windstoten (100 km/h). http://t.co/oK0Rhl4qK4

Vooral aan de westkust wordt noodweer verwacht. Daar kunnen de zwaarste windstoten voorkomen. Landinwaarts neemt de kracht iets af, maar kunnen ze nog steeds een snelheid van zo’n 85 kilometer per uur halen. Verder wordt er veel hagel en regen verwacht. De ANWB heeft het verkeer gewaarschuwd voor de storm en ook fietsers in steden moeten oppassen voor plotselinge rukwinden die om gebouwen heen waaien. Het vliegverkeer op Schiphol heeft vooralsnog weinig last van het weer omdat de wind uit een goede richting komt.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Het wordt een onstuimige dag: Vooral aan de kust komen zware ~w in~~dst ot e~~n voor.

In Maastricht is de vrijdagmarkt afgelast terwijl Dordrecht de start van de kerstmarkt uitstelde.