Russell Brand brandt Nigel Farage af en krijgt de volle laag uit de zaal

Russell Brand heeft weinig op met politici en veel met politiek. Dus nodigde de BBC hem uit voor de politieke debatshow Question Time. Met de anti-immigratiepoliticus Nigel Farage. Zo kan een debatshow ook explosieve televisie zijn.

Farage, leider van de eurosceptische partij UKIP, legt even haarfijn uit welke problemen er spelen in Engeland en dat de oplossing hem zit in het terugdringen van immigratie. Er zitten meerdere mensen aan tafel, maar Brand krijgt de beurt. Alle problemen die in Engeland spelen liggen volgens hem aan de vrienden van Farage: de bankiers uit de ‘City‘ die de financiële crisis hebben veroorzaakt.

Maar Brands opmerking dat Farage niet alleen immigranten, maar ook gehandicapten wil aanpakken, valt verkeerd. De Britse komiek krijgt het publiek over zich heen, maar krijgt vervolgens ook bijval uit de zaal, zodat het degelijke debatprogramma heel even verwordt tot een politieke variant van Jerry Springer.

De krant The Telegraph noemde het “de intellectuele clash van de eeuw”.