Persgroep: vierhonderd banen weg bij Wegener

Het Belgische krantenbedrijf de Persgroep wil circa vierhonderd banen schrappen bij de regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten van Wegener. Zodra de Persgroep Wegener mag overnemen van de Autoriteit Consument en Markt – wellicht volgende maand – wil het ruim 150 journalisten ontslaan en bijna 250 medewerkers van ondersteunende afdelingen. Na de overname zijn er simpelweg teveel dubbele functies bij de Persgroep Nederland en Wegener, aldus topman Christian Van Thillo gisteren op een bijeenkomst in Doorn. Volgens de Persgroep leidt de sanering niet tot slechtere kranten: de groep wil mensen vrijmaken voor regioverslaggeving door de (inter)nationale kopij centraal te laten verzamelen door het AD in Rotterdam en door meer freelancers in te huren. Verder kondigde Van Thillo enkele investeringen aan: alle kranten krijgen meer pagina’s, er komt een derde katern en websites en apps van de kranten worden vernieuwd.