Luchtruim boven Londen dicht wegens computerstoring

Het Londense vliegveld Heathrow.
Het Londense vliegveld Heathrow. Foto EPA / Andy Rain

Het luchtruim boven Londen blijft dicht tot acht uur vanavond (Nederlandse tijd) na een computerstoring. Dat melden luchtverkeersleiders op de website Eurocontrol. Het vliegverkeer in heel Groot-Brittannië lijdt onder de storing, meldt BBC.

Twitter avatar eurocontrol EUROCONTROL A computer failure is affecting London airspace with potentially severe #flightdelay http://t.co/21rtiLnmr8

Het gaat om een “technisch probleem” bij het controlecentrum Swanwick in Hampshire, bevestigen luchtverkeersleiders van Nats. Nats is het grootste luchtverkeersleidingcentrum in Groot-Brittannië. In een statement brengen ze naar buiten dat er “alles aan wordt gedaan” om het probleem op te lossen.

Het grootste vliegveld van Londen, Heathrow, bevestigt dat er voorlopig geen vliegtuigen meer landen en opstijgen. Stansted zegt dat ze momenteel met Nats aan het bekijken zijn welke problemen ze kunnen verwachten op het vliegveld. Manchester Airport laat weten geen problemen te ondervinden.

Een tiental vluchten van Schiphol naar Londen en vice versa zijn geannuleerd of vertraagd. Reizigers wordt geadviseerd om actuele vertrekinformatie te raadplegen.