Jij probeert de Tante Door-kip te verkopen

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Account Manager Binnendienst
Bedrijf: Veldhoven Kipproducten
Wat opvalt aan de vacature: Je probeert kippenvlees te verkopen

Wat doe je dan eigenlijk?

Veldhoven Kipproducten is een groothandel in kippenvlees, kalkoen, wild en kant-en-klaar-maaltijden. Het bedrijf levert aan keurslagers, gewone slagers, poeliers en horeca. Jij bent verantwoordelijk voor de verkoop, die grotendeels telefonisch plaatsvindt. In eerste instantie heb je vooral contact met bestaande klanten. Weet je op een gegeven moment alles van vlees, dan komen daar ook nieuwe klanten bij. Je bent voor hen het eerste aanspreekpunt bij problemen en je probeert nieuwe producten onder de aandacht te brengen.

Waarom zoeken ze iemand?

De functie is deels nieuw en deels is het een opvulling voor een medewerker die doorgeschoven wordt naar een nieuwe baan. De functie is vooral te danken aan het succes van het eigen merk, de Tante Door-kip - een kip tussen een reguliere en een scharrelkip in.

Wat voor collega moet je zijn?

Je bent jong. Niet helemaal aan het begin van je carrière, maar nog wel in een fase waarin je wil ontwikkelen. Een duidelijke mening wordt gewaardeerd, net als een sterke persoonlijkheid. “Er lopen hier namelijk genoeg haantjes rond,” zegt Jeroen van Oort, financieel manager bij Veldhoven Kipproducten.

Wat verdient dat?

Tussen de € 2200 en € 2600 bruto per maand.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De kippenmarkt heeft last van de recente vogelgriepuitbraak in ons land en kippenvlees is dan ook niet het makkelijkst te verkopen product van het moment. Maar Veldhoven Kipproducten is marktleider van de Tante Door kip en wil dat graag blijven. Van Oort: “Je hebt wat meer overtuigingskracht nodig om het aan de man te krijgen. En je moet inspelen op bepaalde restricties. Het is eigenlijk wel een uitdaging.”

    • Marieke ten Katen