Meeste huishoudens in Apeldoorn hebben weer gas, hoofdleiding is schoon

Vanaf vandaag hebben de meeste huishoudens in Apeldoorn weer gas. De hoofdgasleiding in de Apeldoornse wijk Anklaar raakte vorige week zwaar vervuild, waardoor 550 huishoudens zonder gas zaten.

Een gasmeter in een woning in het noorden van Apeldoorn die getroffen werd door een gasstoring.
Een gasmeter in een woning in het noorden van Apeldoorn die getroffen werd door een gasstoring. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Vanaf vandaag hebben de meeste huishoudens in Apeldoorn weer gas, schrijft persbureau ANP. De hoofdgasleiding in de Apeldoornse wijk Anklaar raakte vorige week zwaar vervuild, waardoor 550 huishoudens zonder gas zaten.

Samen met de gemeente ging Liander deze week langs de deuren om informatiebrieven te bezorgen en te zien hoe de bewoners het maakten. Ook zijn dekens en elektrische kachels uitgedeeld. Voor een deel van de buurtbewoners was het de tweede keer dit jaar. In juni trof zo’n zelfde gasstoring 1.300 adressen in Apeldoorn. Het gebied overlapt deels met de storing van deze week.

Flinke kosten

Netwerkbeheerder Liander denkt dit weekend de laatste adressen af te werken. Een woordvoerder tegen persbureau ANP:

“Op sommige adressen moet de aansluitleiding ook schoongemaakt worden. Ook zijn er mensen die liever in het weekeinde weer aangesloten worden.”

De vorige storing kostte Liander ruim een miljoen euro. Hoe dat nu zit, daar kan het bedrijf niets over zeggen.

“Als iedereen weer gas heeft maken we een optelsom van de uit te keren schadevergoedingen. En daar komen nog andere kosten bij.”

Omroep Gelderland maakte een item over de storing.