Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Entertainment

Hoe sterk is de eenzame fietser: NK Tegenwindfietsen

Bij windkracht 8 op een fiets zonder versnellingen tegen de wind in worstelen om zo snel mogelijk de Oosterscheldekering over te fietsen: gisteren vond voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen plaats. De nieuwe Nederlandse Kampioen is Wouter Mesker, die de 8,5 kilometer aflegde in 18 min. 6 sec. Dat betekent dat hij met een gemiddelde snelheid van iets boven 28 km/u fietste. In het vrouwenklassement wist Nathalie Siemons zich het best te weren tegen de wind en finishte met een tijd van 22 min. 34 sec. Het team 'Wind in de Rug' won de ploegentijdrit met een tijd van 16 min. 30 sec. Er werd gestart met tijdritten waarbij de 190 deelnemers om de 30 seconden mochten vertrekken. Er vond ook een ploegentijdrit plaats waarbij de ploeg zo snel mogelijk binnen moest zijn.
ANP
ANP
Peter de Krom
ANP
Peter de Krom
Peter de Krom
ANP
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Nederland, Oosterscheldekering, 11-12-2014.
Peter de Krom
ANP