Wereldbond IAAF ziet weer een bestuurder opstappen na documentaire over doping

Een derde hoge official van de atletiekfederatie IAAF heeft zich teruggetrokken als gevolg van de documentaire van de Duitse tv-zender ARD over massaal dopinggebruik in de Russische sport. De Fransman Gabriel Dollé zou volgens l'Equipe en The Guardian zijn functie als hoofd van de antidopingafdeling van de IAAF hebben neergelegd. Eerder deed Valentin Balachnitsjev, penningmeester van de internationale bond en tevens voorzitter van de Russische atletiekbond, een stap terug. Hij wil de resultaten afwachten van een onderzoek van de ethische commissie van de IAAF naar de dopingbeschuldigingen uit de documentaire, die vooral Russische atleten betreft. Balachnitsjev noemde de beschuldigingen vorige week nog „een wrede vervolging”. Ook Papa Massata Diack, de zoon van IAAF-voorzitter Lamine Diack en werkzaam op de commerciële afdeling, heeft zijn werk neergelegd. Diack wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen. (ANP)