Schalke 04 als vierde Duitse club naar volgende ronde Champions League

Schalke 04 heeft gisteren de laatste kans op kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League gegrepen. De ploeg van spits Klaas-Jan Huntelaar won bij het Sloveense NK Maribor met 0-1 en belandde door de overwinning van het al geplaatste Chelsea op Sporting Lissabon (3-1) alsnog op de tweede plaats in groep G. De winst van Schalke betekende dat alle vier de Duitse clubs zijn doorgestroomd naar de volgende ronde. In groep E, waar Bayern München als koploper eindigde, werd Manchester City tweede. De Engelse club won in Italië met 2-0 van concurrent AS Roma, waar Kevin Strootman het hele duel op de reservebank zat. Bayern had dwars kunnen zitten, maar de Duitsers deden tegen CSKA Moskou hun sportieve plicht: 3-0. (ANP)