Politie vindt wapens, munitie en cocaïne in opslag Loosdrecht

De vondst van vuurwapens in een auto in Amsterdam leidde naar een arsenaal. Zeven mensen werden aangehouden.

Een speciaal team van de politie heeft gisteren in Loosdrecht een wapenopslagplaats van de onderwereld ontdekt. Dat meldt de politie vandaag. Zeven mensen zijn aangehouden.

De in beslag genomen partij bevat onder meer zeventien kalasjnikovs, van het type waarmee de laatste twee jaar veel liquidaties in Amsterdam zijn gepleegd.

De Telegraaf meldt dat onder de zeven arrestanten mogelijk een of meerdere zogenoemde facilitators zijn, personen die criminele groepen als de Mocro-maffia ondersteunen met wapens, auto’s en andere middelen om moorden te kunnen plegen.

Naast de kalasjnikovs vond de politie ook onder meer een geavanceerd Amerikaans wapen, een AR-15, zeven handvuurwapens, waaronder een Glock, handgranaten en ruim tienduizend patronen, waaronder pantserdoorborende munitie. Ook werden enkele kilo’s cocaïne aangetroffen.

„Het is nog te vroeg om te zeggen dat we nu een van de wapenkamers van de Mocro-maffia te pakken hebben”, reageert het hoofd van de politie-eenheid Amsterdam, Pieter-Jaap Aalbersberg, tegenover De Telegraaf. Onderzoek moet uitwijzen of de vondst in verband kan worden gebracht met liquidaties door de Mocromaffia. Aalbersberg: „Maar dit spul heb je niet om een keer een overval op een tankstation te plegen.”

De politie kwam het depot dinsdag op het spoor nadat ze een auto hadden gestopt in Amsterdam Zuidoost.

Maandagavond werd een vrouw in Amstelveen geliquideerd. Dinsdagavond werd in Amsterdam-Zuid opnieuw iemand doodgeschoten. De laatste zaak heeft niets met de Mocro-oorlog te maken. Het conflict wordt zo genoemd, vanwege de betrokkenheid van veel Marokkaanse criminelen. Het draait vermoedelijk om een partij gestolen drugs in de haven van Antwerpen. Sinds het conflict in 2012 begon zijn al vijftien mensen geliquideerd.